Hürkecz Zoltán tájékoztatása szerint a helyszínelés már befejeződött, és a forgalom ismét zavartalan Géderlakon. A baon.hu információi szerint az autóbuszon főként gyerekek utaztak.
A jármű a Dunaszentbendeki úton haladt, amikor megcsúszott a jeges úton, így a kanyart nem tudta bevenni, és az iskola fala előtt egy méterre az árokba csapódott. A gyerekek már leszálláshoz készültek, amikor az autóbusz megcsúszott, így a baleset következtében többen elestek.

A megyei hírportál arról is ír, hogy a buszon 43-an utaztak. A sérült gyerekek ellátásához a helyi orvosnő és asszisztense, valamint a védőnő és a pedagógusok érkeztek elsőként a helyszínre.

Információik szerint tíz gyereket kellett a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Sürgősségi Osztályára szállítani: nyolc  könnyebb, kettő súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik diáknak eltört a csuklója.
A baleset okozta trauma miatt az iskola vezetése úgy határozott, hogy rendkívüli tanítási szünetet rendel el csütörtökre – írják. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, akik felhívják az autósok figyelmét, hogy az útburkolatok Bács-Kiskun megyében több helyen – a jegesedés miatt – csúszóssá váltak.