Katolikus misével vette kezdetét a Szombathely melletti Nardán a Katolikus Karitász tábora. A nyár végéig csaknem ezer fiatal kapcsolódhat itt ki, köztük rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek is. Sokan visszajárnak a táborba.

Idén fokozott figyelmet fordítanak a higiéniára. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója hangsúlyozta, hogy a járvány alatt is fontos a családok segítése.

Gyülekeznek a fiatalok a balatonberényi piarista vitorlás táborban is. Minden évben fiatalok tucatjai táboroznak, 20–25 fős turnusokban a Piarista Vitorlás egyesület szervezésében, ahol a gyerekek megtanulják, hogy csakúgy, mint a vízen, az életben is fontos, hogy számíthassanak egymásra.

Hét kerékpáros, kilenc túra és hét vízi útvonalon túrázhatnak idén a Vándortábort választók. Az öt éve indult programban tavaly több mint 11 ezren vettek részt. Idén a korábbinál több helyszín közül választhatnak, amelyek a zsúfolt helyektől távol esnek.

„Ez egy teljesen biztonságos táborozási forma, hiszen a gyerekek nagyjából abban a közösségben mozognak egy héten keresztül, mellyel együtt indulnak el. Külső kontaktus viszonylag kevés van, vannak olyan táborok, ahol extrém kevés” – fogalmazott Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.