A vádirat szerint a vádlott és sértett 2018. augusztus 20-án, délután, együtt italoztak egy Kalocsa környéki falu presszójában, aminek során összevesztek. A sértett a szóváltás után elindult a presszó udvara felé dohányozni, de az ittas vádlott a folyosón utolérte. A korábbi vita miatt megragadta a sértett nyakát, majd tenyérrel kétszer kisebb erővel és egyszer nagyobb erővel megütötte a fejét.

A sértett az ütések miatt elesett, a fejét a folyosó köves padlózatába ütötte, és rövid időre az eszméletét is elveszítette. A sértett a bántalmazás és az elesés miatt súlyos sérüléseket, agyrázkódást, a fejbőr vérzéses sérüléseit és koponyaűri vérzést szenvedett. Utóbbi sérülés nem volt életveszélyes. A bántalmazás miatt a sértett már meglévő halláscsökkenése jelentősen rosszabbodott, ami maradandó fogyatékosságot okozott, ugyanis a sértett munkaképessége is csökkent.

A szabadlábon védekező, a bűncselekményt beismerő vádlottat a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.