Állampolgári bejelentés érkezett augusztus 5-én 8 óra 55 perckor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Bátyán 8-10 ember összeverekedett.

A helyszínre érkező járőrök már csak a vitás felek egy részét találták a helyszínen. A hat személy – három férfi és három nő – elmondta, hogy rokonaikkal, egy 45 éves sükösdi férfivel, és a vele lévő másik három személlyel keveredtek szóváltásba, amely verekedéssé fajult. A kisebbik társaság három tagja botokkal, locsolótömlővel, téglával, és más, ütésre alkalmas eszközökkel bántalmazta a sértetteket. Ennek során egy 31 éves nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett, egy 28 éves nő és egy 30 éves férfi pedig könnyebben sérült.

Botokkal, locsolótömlővel és téglával verekedtek össze rokonok Bátyán
 

 

A verekedők a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínről elmenekültek, ám őket rövid időn belül elfogták. A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével gyanúsítható 45 éves férfit, 41 éves élettársát és 17 éves gyermeküket a nyomozók kihallgatták. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társai jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja.